Chrome Pointer

Wildchild "Vilden"

Namn: Wildchild "Vilden"  II  Inriktning: Allround  II  Födelseår: 2009  II  Manköjd: 157 cm II 
Temperament: Pigg, flyktig, vänlig  II  Ras: Mustang  II  Kön: Valack
 
Vilden som han kallas för är stallets vilding. Han är otroligt rar och snäll som individ, men då och då får han för sig att ta fram sin mer vilda sida. Att rida är han för det mesta svår och något oberäknelig, då han har väldigt mycket flykt i sig. Pigg och känslig är han också.
Vilden är den enda hästen i stallet som bara rids två gånger per vecka. Detta eftersom han inte alls trivs att bli riden särskilt mycket, han "motionerar" sig självmant istället i hagen.
 
Vilden kommer ursprungligen från just en vild hästflock i Nevada, USA (därav namnet) men blev olagligt fångad av några män som tänkte använda honom som ett "bete" i tjurfäktningar. Just då var Vilden bara två år gammal. Kort efter att Vilden blev fångad fann polisen honom och han omhändertogs direkt. De valde att inte släppa ut honom i det vilda igen, utan valde istället omplacera honom till ett bra hem. 
 
Det var då min käre vän och tränare Mary tipsade mig om denna häst. Hon tyckte att jag var duktig med svårare hästar och att det kunde vara en häst för mig. Först tvekade jag, såklart. Men till slut gav jag mig och fick Vilden "skickad" från USA till Jorvik via flyg. Då hade jag ännu inte köpt honom, utan jag skulle bara titta på honom. Det fanns nämligen flera andra intressanter på Jorvik som också skulle titta honom den dagen. Till all förvåning föll jag pladask för denne vilda kille. 
 
Han var knappt hanterad av människor och ingen hade någonsin suttit på honom, så jag fick verkligen börja om från noll då jag köpte honom. Tiden gick och det var inte en lätt häst att ha och göra med, han var väldigt tuff och egensinnad. Trots det kunde jag så smått börja rida in honom, ganska så kravlöst.
Idag är Vilden 9 år gammal och är nu så gott som färdigutbildad. Ridningen på honom är fortfarande väldigt kravlös, men jag har tävlat honom ett par gånger i några lättare klasser i både fälttävlan och dressyr. Han är absolut ingen tävlingshäst, och han har kanske inga vidare gångarter, men för mig duger han lika bra ändå.
 
Vilden låter inte heller någon annan ryttare än mig att rida och ta hand om honom. En väldigt lojal gosse helt enkelt. Vart framtiden bär oss vet jag inte, men tanken är att han ska kunna leva så fritt som möjligt mestadels av tiden och ridas då och då utan några krav.
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: