Presentation Brightbullet

Namn: Brightbullet "Bosse"  II  Inriktning: Dressyr  II  Födelseår: 2004  II  Manköjd: 159 cm  II  Temperament:  Lugn, stabil, något lat  II  Ras: Lipizzaner  II  Kön: Valack
 
Brightbullet eller Bosse som han kalllas för är en trettonårig valack. Han är väldigt trygg och stabil, en häst många skulle beskriva som en typisk läromästare.
Bosse kom till mig för många år sedan. Han är importerad från Österrike och var uppfödd på det välkända stuteriet Piber. Tanken var att Bosse som hade en fin stam skulle bli en framgångsrik dressyrhäst i Österrike. Han tränades stenhårt men en dag skedde en olycka i hagen och han råkade slita av sitt gaffelben vilket ledde till stora men. Man beslutade att ännu inte ge upp och gav honom mycket tid för att läka, men det visade sig senare att hans skada var kronisk och aldrig skulle läka helt och hållet. Då triangelmärktes han och såldes till mig. 
 
Hans förra ägare trodde inte att han skulle klara av att fungera som en normal ridhäst eftersom det såg väldigt illa ut för honom då. Men med tiden har hans skada läkt bra och även om jag måste vara sparsam med att inte anstränga honom allt för mycket klarar han nu av att utföra svår dressyr utan komplikationer. 
 
Bosse är en jättefin dressyrhäst som kan det allra mesta inom dressyren. Tyvärr har han inte fått tävlats någonting på grund av sin triangelmärkning. Alla som ridit honom säger att han känns så enkel och okomplicerad. Enda olaten han har är väl att han ibland begränsar en och är lite lat. Annars är han en helt fantastisk häst!
 Bättre bilder på honom kommer inom kort, tog den bild jag hade nedladdat sedan innan så länge.

Ännu ett fullblod - Daisydancer "Daisy"

Namn: Daisydancer "Daisy"  II  Inriktning: Hoppning, galopp  II  Födelseår: 2009  II  Manköjd: 164 cm  II  Temperament:  Livlig, positiv,   II  Ras: Engelskt fullblod  II  Kön: Sto
 

Svar på frågor del 2

Vilken är din favorithästras i SSO?
Svar: Det Engelska fullblodet helt klart - I den nya modellen då. De är bara så fruktansvärt urläckra, precis min typ av häst. 
 
Kommer du att skapa någon klubb igen?
Svar: Nej, det kommer inte ske. Jag har inte varit aktiv spelare på snart tre års tid och har helt enkelt tappat det genuina intresset för spelet som krävs om man ska driva en klubb. 
 
 
Funderar på att skapa klubb men vad är det som egentligen krävs av en som klubbägare för att man ska lyckas?
Svar: Att skapa en egen klubb kan alla göra - Men om man har visionen av att lyckas och driva den allra största klubben krävs det väldigt mycket av dig. För det första måste du ha ett stort intresse för spelet över lag och verkligen vilja ha en klubb. Du kommer inte att lyckas om du bara går in halvhjärtat, du måste gå all in till 110% för att ha en chans. Sedan måste du vara beredd på att uppoffra otroligt mycket tid för din klubb - Att driva en klubb kräver mycket kämpande och arbete, speciellt i början. Att ha en stor vänkrets innan du skapar din klubb är också till en stor fördel, då kan din klubb förhoppningsvis växa och det blir mycket enklare att lyckas. Som klubbägare måste du ha en bra attityd och socialisera dig med dina medlemmar så att du verkligen känner de och så att de känner dig, för känner man varandra är chansen stor att man också stannar kvar i klubben. Sedan, kanske det absolut viktigaste, ha roligt! Det är sjukt viktigt att man tycker det är roligt annars tappar man kämparglöden och allt kraschar. Såklart kommer man som klubbägare stöta på en del motgångar, men om du kämpar på och du inte känner att det är roligt så är det bästa att lägga klubbägandet på hyllan - I alla fall för ett tag. Jag har själv många gånger "gått in i väggen", blivit så enormt stressat kring allt med klubben att jag behövt lägga ner. Det lönar absolut inte sig att skita i sitt mående för klubbens skull, för om klubbens ledare inte har roligt och mår dåligt påverkas till slut alla i klubben av det. Hoppas du fick svar på din fråga :)

En vääldigt gammal opublicerad bild från arkivet. Sjukt gullig mulletröja får jag säga!