Dressyrpass

Idag gjorde jag ett behövligt dressyrpass med Moneymaster - Det nyaste tillskottet i stallet. Nu har han under en tid gått på många terräng- samt hoppträningar men har behövt en rejäl grundomgång i dressyren. Tanken är att han ska bli en tävlingshäst som ska gå championat snarast, men först behövs en hel del träning i dressyren avklarad. 
 
Som häst är han otroligt het på gröten, som man säger. Han älskar hoppning och att galoppera i terränger, men att rida dressyr är urtråkigt tycker han. Något jag också märkt är att hela hans kropp blir väldigt ihopsjunken när han går dressyr, det är precis som om han på något sätt vill protestera att han vill galoppera fort så att han kan sträcka på sig, haha. 
 
Nåväl, passet var behövligt och skedde utan någon tränare eller hjälp av någon annan ryttare. Ibland går det nästan bättre att få träna själv i lugn och ro och känna efter vad som behövs tränas på. 
 
 
Först värmde vi upp i skritt på raka spår. Just i början var han oarbetsvillig och såg ut att hålla på att somna! 
 
 
Sedan började vi göra lite olika sidorörelser och han var jätteduktig. Nu hade han dessutom piggnat till också, vilket var ett plus! Enda nackdelen var att han hade väldigt svårt att gå rakt med huvudet, men det kan ha varit mitt fel. 

Sedan vände jag in lite på spåret rakt igenom och gjorde en halt så att Moneymaster fick pusta ut. Jag tyckte han såg rätt gullig ut på bilden, med ögat stängt.
 
 
Efter den lilla pausen började jag trava. Han sänkte fint huvudet och gjorde luftiga rörelser. Däremot började han redan där sjunka ihop väldigt mycket med sin kropp, även jag gjorde det. Anledningen till att jag satt sådär halvtaskigt berodde nog snare på sämre balans, speciellt på en skuttig häst som Moneymaster. 
 
I traven testade jag även en del sidorörelser och svängningar med honom. Tyvärr är han, som i skritten, väldigt inåtställd. Jag gissar på att han är mer omusklad på vänster sida (alltså yttersidan i detta varv), därav ramlar han lätt in med sin framdel. Trots det är jag väldigt nöjd med hans övriga rörelser, förutom med att han sjönk ihop så mycket, han hade otroligt fina steg i traven. Dock lite överarbetade bakben som ni ser på bilden, men annars var det toppen! 
 
Efter det tog vi en liten galopp och jobbade på olika bågar. Han gick fint men här ser man också ett glasklart exempel på att han är ihopsjunken samt att han belastar sin framdel betydligt mer än sin bakdel som är "luftig". Annars jobbade han finfint i galoppen men vart ganska överhet. 
 
Allra sist lät jag honom få en liten bensträckare ute i naturen runt trakterna vid ridhuset vilket han älskade. Han är en riktig sprinter men just nu känner jag att han verkligen behöver jobbas mer i dressyren! 

Svar på frågor

Hittade ett gammalt inlägg på min förra blogg där jag bad folk att ställa frågor till en frågestund, grejen var att jag aldrig svarade på frågorna... Så här kommer de! Inte alla, eftersom vissa handlade om Comet Warriors och det är knappast relevant att snacka om mina mål och planer för en klubb som jag redan upplöst för cirka 1 år och 7 månader sedan. Nu kör vi! 
Hur hittade du till Starstable?
 
Svar: Jag har inget bra minne direkt men vad jag minns var att jag såg någon reklam från internet i början av 2012. Dock skapade jag ett helt annat konto som hette Olivia Goldfield då, dessutom var jag bara 9/10 år då(!!) Så gulligt, haha. 
 
Favorithäst i SSO?
 
Svar: Hmm... Jag har faktiskt ingen direkt favorithäst på det sättet. Kanske den bruna morganhästen med vit man?
 
Berätta lite om dig själv IRL, hur du är som person och hur du ser ut!
 
Svar: Som person är jag glad och väääldigt snäll, ibland för snäll. Jag är öppen för nya umgängen men är också ibland lite tyst, är liksom inte blyg men det är bara så. Jag vet inte vad jag ska säga till nya människor ibland och så.
Är ganska utflippad och gillar att driva på ett schysst sätt mot människor, vilket inte alla gillar hehe.. Jag är ärlig och velig som f*n, sjukligt jobbigt! Sedan har jag mycket humör också, är jag arg är jag verkligen arg. Jag kan slå människor, förstöra och kasta saker samt säga dåliga saker som jag ångrar i efterhand men jag är som sagt snäll så du kommer garanterat älska mig i efterhand. Haha, skämt å sido. I alla fall, hur jag är i spelet avspeglar på hur jag är i IRL ganska mycket faktiskt. Så gillar du mig i spelet - Älskar du mig IRL ;)  
Hur jag ser ut? Tjaa... Jag har naturligt mörkt hår, halvlångt lockigt (får alltid platta det, fast det vill inte bli platt) och sen har jag grön/blå/gula ögon! Sedan har jag typ alltid mascara och lite eyeliner på undre fransraden när jag ska iväg eller när jag är i skolan (intressant att veta, va?). 
 
Vilka hästar ångrar du att du köpte? 
 
Svar: En hel del. Jag vet inte exakt vilka raser men minst 5 hästar om inte 10 st. 
 
 
Jag vill skapa en klubb men vet inte vad klubben ska heta. Vad tänker du på när du väljer klubbens namn? Är det ett viktigt imaige?
 
Svar: Jag tar det som jag tycker låter bra, det är en ren smaksak. Men t.ex. så hade jag inte valt att döpa en klubb till "Crystal Tigers Company". För det första, namnet är alldeles för långt och jobbigt att komma ihåg. För det andra är det ganska barnsligt och ser ogenomtänkt ut. För det tredje låter det förjävligt och förknippas förmodligen 9/10 gånger med en "newbie" klubb. 
En klubb som däremot heter "Southern Tide" (som ett exempel) låter mycket mer genomtänkt, moget och seriöst. Och hur viktigt ett klubbnamn är för ett imaige är det omöjligt för mig att svara på eftersom jag bara är en röst.
För mig är det väl ganska viktigt eftersom klubbnamn som just Crystal Tigers Company och Blue Puppies oftast är mindre lyckade och oseriösa klubbar samt att klubbar som Southern Tide och Metal Hawks oftast är seriösa och stora klubbar med rejäl målinriktning. Oftast har det väl med ren smaksak att göra, men jag tycker den förklaringen jag skrev stämmer ganska bra in på klubbars "tillstånd"! 
 
 
Har du blivit ovän med någon i SSO riktigt mycket?
 
Svar: Visst har jag blivit ovän med folk i spelet. Men sedan har jag blivit vän med de igen. Vad jag vet har jag liksom inte bråkat med någon jättemycket. Är som sagt väldigt genuin och snäll som person och inte den som ständigt letar efter att bråka med andra!
 
 
 
Närmsta vänner i spelet? 
 
Svar: Usch, gillar inte dessa frågor. Tänker inte svara för att jag vill visa min mognad. För ett år sedan hade jag väl varit ärlig och rabblat upp massa namn, men nu är det lätt att jag kommer glömma någons namn och ja - Ni fattar nog, va?

Vad skulle du vilja heta istället för Stephanie Mountainhill i SSO? 
 
Svar: Typ.... Nora Hawkeye eller något i den stilen. Fräsigt och coolt! Stephanie Mouintainhill låter mossigt och alldagligt, väldigt snällt och försiktigt. Som en tant eller något sådant. 
 
Vilken klubb hade du helst varit med i om du inte ägt någon eller så?
 
Svar: Ingen. Jag vet att alla hade valt bästa och populäraste klubben men inte jag! För mig är popularitet i klubbar oftast mer negativt än positivt. Många klubbägare som äger populärare klubbar välkomnar inte nya medlemmar så bra som de borde göra, definitivt inte de som redan är med i klubben. Det är svårt att komma in i en ny, stor klubb eftersom många redan där känner varandra och är låsta som musslor för nya kontakter. Det är i alla fall mina åsikter.
 
 
Skulle du betrakta dig som känd eller i alla fall igenkänd av många i spelet?
 
Svar: Haha. Jag är nog den sista som skulle betraktas som känd eller "igenkänd" som du formulerar det i spelet. Kanske en gång i tiden var min klubb igenkänd, men jag? Näe! Visserligen kanske när min blogg var på topp. 
 
 
Har du sålt någon häst, i så fall vilken?
 
Svar: Nope, faktiskt inte en enda! 
 
 

Skapa egen klubb - Galet??

Ja. Jag måste nog få erkänna att jag galet gärna vill äga en klubb igen och få kalla den min egna. 
 
Hur många gånger har jag inte svurit att jag aldrig mer ska skapa en klubb igen eftersom jag troligen vet att jag bara kommer dras under skiten igen? Det är tufft, jobbigt, tidskrävande och utmattande att äga en klubb. Så är det bara. 
 
Det är långt ifrån många som ens kan relatera i närheten av hur verkligheten ser ut för ett klubbägare som driver en klubb som är aktiv. Varje dag förväntas aktiviteter och alla klubbens medlemmar bör vara roliga i chatten och bör komma på eventen varje dag - Helst. Det är så alla medlemmar vill ha det, en aktiv och rolig klubb. 
 
Vid detta laget nu när jag ägt så pass många olika klubbar och samt varit med i andras klubbar, både små som stora, har jag en hel del "år på nacken" vad det gäller kunskap om klubbar. Jag vet vad som krävs och vet hur man får en stor klubb. Jag vet hur man får folk att skärpa till sig och bli aktiva. Jag vet hur man får en bra känsla i klubben. Tja, jag vet faktiskt det mesta som är just klubbrelaterat. 
 
Man blir härdad när man äger en klubb. Och skulle jag någon gång i framtiden mot förmodan äga en klubb - Då skulle jag aldrig låta den ta all min fritid. För trots allt är jag en vanlig tonårstjej som älskar hästar och skönhet samt att vara med vänner, det tar också sin lilla tid på fritiden. 
 
Problemet med mina två största klubbar jag ägt, SW och CW, tror jag har varit min fasthet i spelet. Jag satt som klistrad dag in och dag ut, när jag ägde SW var jag dessutom bara 11 år?? Man ska nog inte lägga all sin tid på klubben, då blir man bara bitter och letar ständigt efter en bättre känsla och aktivitet där. Nej, jag skulle verkligen inte kunna tänka mig att sitta 10-15 timmar varje dag genom att spela SSO och fokusera på enbart klubben. 
 
Men i alla fall - Nu är det så att det kliar lite under fingrarna. Jag är otroligt sugen på att starta en klubb just nu, faktiskt. Problemet är att jag verkligen, bokstavligen talat, tvingas börja om från scratch. Jag har ingen som jag känner som vill gå med en klubb jag skulle skapa eftersom de har samlats i en av mina närmre vänners klubb och jag tror knappast de vill lämna den. 
 
Jag har heller ingen tänkbar klubbledare och jag kommer definitivt inte sätta vem som helst i den rollen. Klubbledaren ska jag först lära känna i all märkbarhet och komma bra överens, den ska vara mogen och gärna ha god kunskap av klubbar sedan innan. Dessutom ska den ha samma målinriktning för hur bra klubben ska bli osv. 
 
Existerar ens sådana klubbledare? Knappt idag skulle jag väl gissa på. Därför vet jag liksom inte om jag vågar skapa, vågar jag ta risken? Kommer jag bara bli trött av det och ledsen? Eller kommer det bli "guld och gröna skogar"? Så många frågor - Så få svar.
 
Jag är frågandes i denna stund och skeptisk till det. För jag är allvarlig och satsar jag på en klubb gör jag verkligen allt för den. Skulle jag skapa en, kommer jag definitivt skriva det på bloggen. Även fast jag gissar att typ ingen är inne på min blogg längre, men so what? Det är alltid roligt att läsa om två år vad man höll hus just nu, haha.