Natten går tunga fjät, runt gård och stuva. Kring jord som sol'n förlät

 
Min fina Westsoul fick vara min luciahäst i år. Nu på kvällskvisten tog jag på mig lucia klänning och vita kläder, och så självklart luciakronan som man fick i förra årets juluppdrag. Westsoul fick alltså ''ställa upp" på min luciatur för denna gången. Förra året minns jag att jag red med Wicked Mules, då vi inte var mer än kanske 8 personer på lucian och red runt i hela Jorvik och sjöng. På Starstable firade jag lite mer ensammare idag och red runt från Valedalestallet till Kallterna i Dinodalen. 
 
Westsoul var utmattad. Främst för chocken att han nu flyttat från det kalla klimatet uppe i bergen hos Kallterna ner till det ganska temporära Valedale där grönskan fortfarande sitter kvar i buskarna och träden och där solen tittade fram hela dan lång. Sedan har jag tävlat honom en hel del, han har varit mycket i ridhuset både på dressyr- och hoppbanan. Så detta var verkligen den sista turen för honom idag. Jag önskar er en otroligt härlig lucia! 

Min egna fjording är här - Westsoul

Idag fick jag äntligen fraktionen populär med Kallterna och kunde köpa min egen fjording. Jag tänkte först köpa musblacken, sedan ljusbrunblacken och till sist brunblacken. Det slutade ändå med att det blev brunblacken då det inte är alls så många som äger den. I framtiden kommer jag säkert köpa fler fjordingar, och som det ser ut så är nästa på tur den gråa. 

I alla fall, fjordingen jag köpte döptes till Westsoul vilket betyder Västsjäl. Anledningen till att jag döpte henne till Westsoul var för att där Kallterna är bosatta och där jag då köpte henne ligger åt väst. Jag har dock inte kommit på något smeknamn till henne än, eller om det ska vara ett sto eller en hingst. Ni får gärna kommentera vad ni tycker. :)


Bloggen halkade åt sidan

Jag vill kortfatta detta inlägg och börja med att säga att jag helt enkelt inte bara haft någon tanke på att blogga, ingen insperation alls. Men jag tänkte starta upp så smått nu. Jag är inte säker på om nordrebelen.blogg.se någonsin kommer bli en jätteaktiv blogg igen. Jag hoppas ju på det, men allt kan hända. 
 
Julen närmar sig med stormsteg och det är ganska fullt upp just nu. Inte direkt något som handlar om skolan - Mer med julklappar, julförberedelser och liknande. Imorgon kommer min lilla kusin och hon ska sova över hos mig tills lördagen och på lördagen vid 16.00 ska jag åka till en helt åzum julshow med luciatåg också (hästshow). På söndag ska jag till min kompis och baka pizza lite senare på kvällen (tror jag?), på torsdag ska jag stå i kassan och sälja glögg och pepparkakor och anordna lite pysselstationer på skolans julmarknad som varar i hela 4 timmar, enda från klockan 14.00-17.00. Till helgen därefter ska jag på lördagen åka iväg med en kompis och handla julklappar och vi ska ge varandra de julklappar vi har köpt för ett tag sedan till varandra, på söndag åker jag till Ullared och veckan därpå är det julafton med massor av förberedelser.
 
Som ni kanske hör är det väldigt mycket och ett speckat schema. Det kan ju bli ändringar iofs, men som det ser ut är det mitt "schema" framöver. Jag ska anstränga mig och försöka hålla bloggen vid liv, men jag kan inte lova något.