Chrome Pointer

Härligt dressyrpass med Greg

Det var ett väldigt bra tag sedan jag skrev om något ridpass här på bloggen. Tänkte därför dela med mig av det senaste riktiga ridpasset som ägde rum igår.
Igår hade jag ett dressyrpass med min fina häst Greysoul "Greg". Det var verkligen välbehövligt då han fått stå på halvvila ett tag nu. Greg är ju egentligen en hopphäst, men alla hästar behöver då och då ridas ett riktigt dressyrpass. Min dressyrtränare Holly föreslog då att istället för att ta Bosse som egentligen skulle ridas på passet igår, kunde jag ta Greg. 
 
Han kändes inte helt i form i början. Inte mjuk överhuvud taget och väldigt övertaggad. Vi jobbade därför väldigt mycket med övergångar och tempo, ett bra sätt att få en fin och mjuk kontakt med sin häst! Det var övergångar från skritt-halt-trav. Visst gick det knaggligt i början, men efter en stund släppte hans spändhet och han kändes mycket trevligare att jobba med.
 
Sedan tog vi lite galopp på stora mittvolten med överstyrkning och han bar upp sig väldigt fint tyckte Holly. Jag själv tyckte också att det kändes bra. Efter det gick vi över för att arbeta med lite mer "riktigt dressyr". Mycket finslip med skänkelvikningar och skolor. Det var inte helt lätt, dels för att han inte ridits den här typen av dressyr på en lång tid och dels för att han inte tränat mycket på skolorna innan. Till sist gjorde han några riktigt fina skänkelvikningar och det fick bli slutet på passet. Sedan travade jag bara av honom i lång form innan vi avslutade. 
 
För att summera passet så var det verkligen överraskande bra. Så som han var i början och hur han sen under passets gång förändrades skulle jag säga var magiskt. Holly tyckte verkligen att han besitter mycket potential, inte bara för hoppningen utan också faktiskt för dressyren. Om han nu blir en dressyrhäst är oklart, men mer dressyrpass med honom lär det bli i alla fall!
 
En bild från passet igår.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: