Nytt tillskott - Sólargeisli "Sunblaze"

Namn: Sólargeisli ”Sunblaze”  II  Inriktning: Allround  II  Födelseår: 1998  II  Manköjd: 137 cm  II  Temperament:  Snäll, het, modig  II  Ras: Islandshäst  II  Kön: Sto

Jag har äntligen köpt min alldeles egna Islänning! Sólargeisli eller "Sunblaze" som hon heter är ett glatt och piggt äldre sto på nitton år. Hon är ursprungligen från Island och döptes där till Sólargeisli vilket betyder solstråle på Isländska. När hon bara var två år gammal importerades hon till Sverige där hon även "döptes om" till Sunblaze.
 
Hon har en fin stam med föräldrar som varit framgångsrika inom tölten, men hon själv utbildades till en vanlig ridhäst. Såklart kan hon tölta men eftersom hon inte är tillräckligt utbildad inom tölten har hon aldrig kunnat  tävla i tölt. 
 
Sunblaze är otroligt snäll, stallets snällaste häst skulle jag tippa på. Hon är modig och säker i sig själv, älskar utmaningar. Fin i både dressyren och hoppningen även om hon inte går de allra högsta klasserna. 
 
Trots sin ålder är hon väldigt framåt och fräsch, dock har hon ibland lite lätt att i speciellt traven tappa takten och bli obalanserad. Då gäller det att man har en bra drivning och är stadig. För övrigt är hon okomplicerad i det allra mesta!