Presentation Brightbullet

Namn: Brightbullet "Bosse"  II  Inriktning: Dressyr  II  Födelseår: 2004  II  Manköjd: 159 cm  II  Temperament:  Lugn, stabil, något lat  II  Ras: Lipizzaner  II  Kön: Valack
 
Brightbullet eller Bosse som han kalllas för är en trettonårig valack. Han är väldigt trygg och stabil, en häst många skulle beskriva som en typisk läromästare.
Bosse kom till mig för många år sedan. Han är importerad från Österrike och var uppfödd på det välkända stuteriet Piber. Tanken var att Bosse som hade en fin stam skulle bli en framgångsrik dressyrhäst i Österrike. Han tränades stenhårt men en dag skedde en olycka i hagen och han råkade slita av sitt gaffelben vilket ledde till stora men. Man beslutade att ännu inte ge upp och gav honom mycket tid för att läka, men det visade sig senare att hans skada var kronisk och aldrig skulle läka helt och hållet. Då triangelmärktes han och såldes till mig. 
 
Hans förra ägare trodde inte att han skulle klara av att fungera som en normal ridhäst eftersom det såg väldigt illa ut för honom då. Men med tiden har hans skada läkt bra och även om jag måste vara sparsam med att inte anstränga honom allt för mycket klarar han nu av att utföra svår dressyr utan komplikationer. 
 
Bosse är en jättefin dressyrhäst som kan det allra mesta inom dressyren. Tyvärr har han inte fått tävlats någonting på grund av sin triangelmärkning. Alla som ridit honom säger att han känns så enkel och okomplicerad. Enda olaten han har är väl att han ibland begränsar en och är lite lat. Annars är han en helt fantastisk häst!
 Bättre bilder på honom kommer inom kort, tog den bild jag hade nedladdat sedan innan så länge.