Chrome Pointer

Northrebel "Nora"

Northrebel eller Nora som hon kallas för är ett 12 årigt sto i sina bästa år. Hon är pigg och framåt, men absolut inte överkänslig och ostabil på något sätt. Nyfiken på det mesta som livet erbjuder och gillar att lära sig nya saker. En fin allroundhäst som arbetar fint i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Men får hon själv bestämma så väljer hon helst fälttävlan. 
 
Till hennes bakgrundshistoria: Nora föddes på en liten bondgård i Gyllene Åsarnas Dal. Hennes namn är en kombination av båda hennes föräldrars namn. Mamman som hette Eastrebel ägdes av bonden och var ett helt vanligt Jorvikiskt varmblod, på bondgården användes hon som både arbetshäst och avelshäst. Pappan Northgaze var ett engelskt fullblod och var känd som Jorviks bästa terränghäst, han deltog i många championat och vann de allra flesta. Kombinationen resulterade i Nora - En från början inte särskilt märkvärdig häst. Hon var vacker, pigg och relativt lättlärd - Men bonden var besviken på resultet. Han hade hoppats på att Nora skulle födas som någon slags "världstjärna". Och när han insåg att det inte var fallet, valde han att lägga ut henne på annons i hopp om att någon ville köpa henne. 
 
Någon som då fick upp ögonen för henne var ridskolechefen Thomas som drev Moorlands ridskola. Han gjorde ett besök på bondgården och blev förundrad av Nora och hennes starka karaktär. Det blev ett köp, och redan den dagen flyttade hon till Moorlands ridskola. 
 
Nora stormtrivdes verkligen på ridskolan där förutsättningarna var betydligt bättre än hos bonden. Så småningom började även inridningen på henne, som gick minst sagt smärtfritt till. Thomas hade aldrig sett en mer trygg och säker unghäst än henne vid inridningen, det var som om hon saknade rädsla. 
Vid fem års ålder var hon så gott som "färdigutbildad", grunderna kunde hon i alla fall. Hon ingick då i ridskoleverksamheten där hon snabbt blev poppis bland alla elever, då hon passade både erfarna och oerfarna ryttare. 
 
Men hur korsades våra vägar då? Jo, det ska jag berätta nu. Det var den där härliga, varma sommaren 2012. Jag skulle åka till Jorvik för första gången och på ett ridläger som varade i två veckor. Ridlägret ägde rum på just Moorlands ridskola. När jag väl var framme tilldelades vi alla på ridlägret varsin lägerhäst, hästen jag fick var ingen mindre än Nora. På det sättet träffades vi för första gången. Man kan nog lugnt säga att det var kärlek vid första ögonkastet, vi passade superbra trots min dåvarande knagliga ridförmåga. Hon var verkligen en klippa.
 
Ridlägret var helt underbart, och jag hängde med Nora alla vakna timmar. 
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: