Chrome Pointer

Presentation "Royaldancer"

Tänkte börja skriva presentationer om mina hästar som i nuläget finns i mitt stall, dock har jag en drös med fler hästar som jag inte kommer skriva om på grund av att de är på hästön (ca 15+). Denna gång ska jag skriva om Royaldancer!

Namn: Royaldancer ”Rolle”  II  Inriktning: Fälttävlan  II  Födelseår: 2005 II  Mankhöjd: 166 cm II  Temperament:  Hetlevrad, något skarp  II  Ras: Engelskt fullblod II  Kön: Hingst

 
Royaldancer eller Rolle han brukar kallas för är en tolvårig fullblodsvalack som älskar för fälttävlan.
Han hade sålts som en "häst med potential". Vid provridningen visade han sig vara en ren problemhäst, han avskärmade mig totalt och var väldigt oberäknelig. Rolle var knappt ens grundinriden trots sin ålder. 
 
Efter provridningen var jag ganska besviken eftersom jag ändå hade goda förhoppningar om honom innan även om hans förra ägare sagt att han kunde krångla då och då. Några veckor efter proviridningen och efter mycket om och men var det ändå något med den hästen jag älskade.
 
Så, jag beslutade att köpa Rolle. Första tiden var hemsk för båda två. Han var ständigt stressad och nervös och jag fick ingen som helst kontakt med honom. Han kunde sätta igång i fullt sken hux flux och en annan gång vägra röra på sig. 
 
Trots all svett och alla tårar fortsatte jag att kämpa för att han till slut skulle bli ridbar. Hans självförtroende började växa allt större.  Han var nu en otroligt genuin häst i både boxen och i ridningen.
 
Succesivt började han lära mycket inom dressyren och visade sig verkligen vara duktig. Även hoppningen briljerade han i och hoppade med "scoopiga" språng. För att kunna kombinera dessa två grenar han hade så mycket talang i provade jag fälttävlan med honom. Där och då visste jag att det var det han skulle fortsätta med.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: