Chrome Pointer

Dressyrpass

Idag gjorde jag ett behövligt dressyrpass med Moneymaster - Det nyaste tillskottet i stallet. Nu har han under en tid gått på många terräng- samt hoppträningar men har behövt en rejäl grundomgång i dressyren. Tanken är att han ska bli en tävlingshäst som ska gå championat snarast, men först behövs en hel del träning i dressyren avklarad. 
 
Som häst är han otroligt het på gröten, som man säger. Han älskar hoppning och att galoppera i terränger, men att rida dressyr är urtråkigt tycker han. Något jag också märkt är att hela hans kropp blir väldigt ihopsjunken när han går dressyr, det är precis som om han på något sätt vill protestera att han vill galoppera fort så att han kan sträcka på sig, haha. 
 
Nåväl, passet var behövligt och skedde utan någon tränare eller hjälp av någon annan ryttare. Ibland går det nästan bättre att få träna själv i lugn och ro och känna efter vad som behövs tränas på. 
 
 
Först värmde vi upp i skritt på raka spår. Just i början var han oarbetsvillig och såg ut att hålla på att somna! 
 
 
Sedan började vi göra lite olika sidorörelser och han var jätteduktig. Nu hade han dessutom piggnat till också, vilket var ett plus! Enda nackdelen var att han hade väldigt svårt att gå rakt med huvudet, men det kan ha varit mitt fel. 

Sedan vände jag in lite på spåret rakt igenom och gjorde en halt så att Moneymaster fick pusta ut. Jag tyckte han såg rätt gullig ut på bilden, med ögat stängt.
 
 
Efter den lilla pausen började jag trava. Han sänkte fint huvudet och gjorde luftiga rörelser. Däremot började han redan där sjunka ihop väldigt mycket med sin kropp, även jag gjorde det. Anledningen till att jag satt sådär halvtaskigt berodde nog snare på sämre balans, speciellt på en skuttig häst som Moneymaster. 
 
I traven testade jag även en del sidorörelser och svängningar med honom. Tyvärr är han, som i skritten, väldigt inåtställd. Jag gissar på att han är mer omusklad på vänster sida (alltså yttersidan i detta varv), därav ramlar han lätt in med sin framdel. Trots det är jag väldigt nöjd med hans övriga rörelser, förutom med att han sjönk ihop så mycket, han hade otroligt fina steg i traven. Dock lite överarbetade bakben som ni ser på bilden, men annars var det toppen! 
 
Efter det tog vi en liten galopp och jobbade på olika bågar. Han gick fint men här ser man också ett glasklart exempel på att han är ihopsjunken samt att han belastar sin framdel betydligt mer än sin bakdel som är "luftig". Annars jobbade han finfint i galoppen men vart ganska överhet. 
 
Allra sist lät jag honom få en liten bensträckare ute i naturen runt trakterna vid ridhuset vilket han älskade. Han är en riktig sprinter men just nu känner jag att han verkligen behöver jobbas mer i dressyren! Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: