Chrome Pointer

Mysack är en toppenhäst

Mysack var bara bäst idag på dressyrpasset, han kändes så mjuk och fin i munnen och lydde allt jag bad honom om. Förut har Mysack varit sisådär när det gäller dressyren, han har tyckt det var tråkigt och blivit småtjurig. Därför valde jag att lägga dressyr och markarbete åt sidan när det trots allt är en viktig byggsten för att hästen ska kunna fungera ridmässigt i alla andra grenar. Det har jag känt, när jag har skärt ner på dressyrträningarna med Mysack har hans teknik försämrats något kopiöst.  
 
Efter att jag tränade inför min hopptränare Malin med Mysack förra veckan sa hon att jag måste hitta mycket mer rytm och betydligt bättre teknik. Antingen så hoppade han för tidigt och jag hängde inte med, eller så landade han för långt efter hindret eller så kom han för fort mot hindrena. Inget var riktigt bra och just då kändes det som om det var över för oss. Jag funderade faktiskt starkt på att sälja Mysack då, för jag trodde inte att vi klickade alls och att vi helt enkelt inte matchade! Så fel man kan ha, idag skulle jag ju rida några utav mina hästar. Men det blev istället bara en, jag ville verkligen lägga allt fokus på Mysack. För några dagar sedan hade det kännts fel, vi klickade ju inte, eller? Men jo, nu gick det som en dans. Han var finare än någonsin på dressyrbanan och för att vara en nordsvensk är det fantastiskt tycker jag. Han är ju bättre än alla andra smäckra och smala hästarna i stallet som till och med har fin dressyrstam, och ändå toppar hopplösa Mysack listorna. Helt underbart!

Jag började rida fram honom i skritt och ställa honom i hörnen och lägga lite volter för att lösgöra honom. 
 
 
Sedan kom jag fram i traven. Det jag främst jobbade med var takt och ett lugnt tempo, inte för snabbt och inte för långsamt. Mysack har nämligen tendensen till att slarva i traven och gå lite hafsidafsi och gärna gå lite för snabbt. Sedan jobbade jag även här med att lösgöra honom, rida lite olika bågar och ridvägar för att känna att jag har kontroll över honom.
 

Till sist kom galoppen. Ett lugnt och sansat tempo där jag kände att jag hade kontroll, dock fick jag hålla in honom ganska mycket då han är väldigt stark ibland och kan nästan dra tyglarna ur mina händer. Här jobbade jag likadant som i skritten och traven, fast nu var det galopp och lite svårare. Han var jättefin när jag lösgjorde han. I galoppen gjorde jag bågar, vände snett igenom och la volter.
 


Postat av: andrea

logga in

Svar: Ja, såg tyvärr inte det igår då :/ Men idag?
northrebel.blogg.se

2014-11-09 @ 09:48:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Skriv din mejladress här: (bara jag som ser)

Din bloggadress: (om du har en)

Kommentar: